понеделник, 18 юни 2012 г.

Дневникът на една скиорка


Днес е голям ден. Великият вожд има рожден ден. Става на 55. Отново. Прекрасна възраст за един истински мъж в добра форма.
Направих сутрешна гимнастика и си взех един бърз душ, редувайки студена и гореща струя. Важното е да остана здрава. Родината и Вождът го искат. Вождът знае кое е най-доброто за мен.

Благодарение на него всички в милата ни татковина са в прекрасно здраве. Не пушат. Работят дълго, но за това пък почти без пари. Така хем си лягат рано, за да не харчат ток, хем са вегетарианци. И всички, ама абсолютно всички, са великолепни скиори. Е, и тук-таме сноубордисти. Още преди десетина години Великият вожд изостави недомислената програма за строеж на магистрали и започна да строи само скиписти. Това, казва, е за вас, скъпи граждани. За здравето ви мисля! Здрав дух в здраво тяло, казал го е още Франк Лойд Райт!

Обувам ските и пускам шус по Цариградско. От „Орлов мост” нататък се придвижвам с писалки. Приятно е, особено през зимата, когато има сняг. Лятотото е по-трудно, да ви кажа, ама се свиква. То и на премиера, да не му е лесно с такива като нас?

Около Стадиона има задръстване. Да, бе! Как забравих – днес са финалите на Европейското. Набирам номера на службата, ама дава заето и моля ченгето дето слуша, да предаде, че ще закъснея.
„Тигрите” Бистрица играят на финала срещу сборен отбор. Т’ва Гомес, т’ва Меси, т’ва Роналдо – всичките са тук да играят срещу Вожда. Той е център-нападател в Тигрите. Лично Меркел му помогна Европейското да се играе в София. Те двамата са биз-бизе още от времената на Голямата еврокриза. Значи мъчили се лидерите в ЕС да я решат, мъчили се, пък накрая Великият вожд им дал два-три съвета как да си оправят дефицитите и хоп, кризата избягала. Ама през глава избягала!

Всички са му много благодарни. И холандците също. Като подарък за рождения му ден те инсталираха една конструкция под стадиона. На нея ляга Фидосиева и повдига северната му част, така че да се получи наклон от 45 градуса към противниковата врата. Не че Вождът не може и по нанагорно да вкарва голове. Ма така надолу е по-лесно. Ако топката случайно вземе да кривне, Бареков тича и бута вратата наляво-надясно, докато влезе топката. Той и няма друг избор – още миналата седмица обяви как ще завърши мача, та сега ще трябва да потича. 15 гола са си това.

Холандците нарочно са се постарали с подаръка. Те едно време нещо имали търкания с Вожда. Не го пускали в Шенген. Ама като ги спасил от кризата, и те отворили границите. Сега Шенген в Европа няма. Има обаче в Африка. Натам като са се юрнали през последните години тия ми ти европейци. Бягат с лодки през Гибралтар към Тунис и Мароко. И от италианския бряг също тръгват, натоварени на салове към африканския континент. Молят там да ги вземат, че откакто Вождът ги спасил от кризата, нещо не им харесвала Европа. Не знам защо. Сигурно не могат да карат ски!



Няма коментари:

Публикуване на коментар